Siyaset ısınıyor mu, soğuyor mu?

Son günlerde Ak Partiden muhtemelen istifa ederek milletvekili aday adayı olmak isteyenlerin isimleri konuşuluyor. Ortada isimler geziyor ancak bu bilgiyi teyit edecek kimse yok. Açıkçası kimse net cevap vermiyor ya da veremiyor.

Bu arada söz konusu hususların sadece Ak Parti etrafında dönmesi siyaset açısından bir garabet olsa gerek. Diğer partileri sorup soruşturan da yok, merak eden de yok.

Edindiğimiz bilgilere göre bu milletvekili seçimlerinde eskiye göre değişen pek bir şey olmayacak gibi… Yine birilerin kamudaki yerini sağlama almak için aday adayı olabileceği dilden dile dolaşıyor. Diğer yandan hiçbir vizyonu olmamasına rağmen sadece kariyer yapmak adına aday adayları çıkabileceği de iddia ediliyor.
Geri kalan birkaç isim de bildik isimler… Fakat en azından onların niyetleri ciddi kabul ediliyor. Bu gibi niyeti ciddi olanlar da kendilerini kamuoyuna tanıtmaya veya kabul ettirmeye yönelik çalışmalar yapmak yerine işlerini partinin genel merkezinde bitirmeye çalıştıklarını duyuyoruz.

Görünen o ki; vizyon sahibi, geçmişi temiz, birikimli yeni adaylar çıkmadığı takdirde durum, eski hamam, eski tas olacak. Ya bildik isimler öne çıkacak ya da kamuoyu tarafından “ithal adaylar” diye tabir edilen isimler listeye girecektir.

Son yapılan yerel seçim öncesi Ak Partiye aday adaylığı için müracaat edenlerin oylamaya ve daha sonra yoklamalara çağrılmasına rağmen, bunlar arasında olmadığı halde son anda aday olarak başka bir ismin gösterilmesi bu husustaki güveni sarsmıştır. Bu durum, halen gönlünde aday olmayı geçirenlerin umutlarını kırmış görünüyor.

Hal böyle olunca, vatandaşın da ilgisini çekecek gelişmelerden bahsetmek mümkün olmuyor.

Diğer illerde vatandaşları, kendi vekillerini seçme heyecanı sararken, ilimizde siyasetin ısınma yerine soğumasının sebeplerini bizzat seçmene de sorarsanız yukarıdaki satırlarla örtüşen cevaplar alacağınızı tahmin etmek zor değildir.

“Bekleyip neler olacağını göreceğiz” diyeceğim ama buna gönlüm de dilim de varmıyor.

Peki, yapılabilecek hiç mi bir şey kalmamış?
Bunun cevabını vermek çok zor biliyorum. Ama inşallah bir başka gün, bunu yazmayı deneyeceğim.

752910cookie-checkSiyaset ısınıyor mu, soğuyor mu?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.