İspanyolca çabucak nasıl öğrenilir? – 80/20 kuralı

Sırada ne var? Sonraki seviyeye kendinizi getirebilmeniz için çok iş olduğu görülür. Oh …. sınıflara tekrar kaydolmak zorunda mıyım?

İspanyolca’yı yüksek okul, kolej veya profesyonel kurslar yoluyla çalışan insanların çoğu için, öğrenme, flaş kartlarından kelime ezberleme, dilbilgisini parlatma, dinleme anlama pratiği, ve saire anlamına gelir. Bir İspanyolca-konuşma ortamına kendinizi daldırmadıkça, dili öğrenmenin başka bir yolu olmadığı görülür. İyi haber, öğrenmenin verimli olabilmesi ve sonuçların devamlı olabilmesidir. Gerçekten İspanyolca öğrenmeyi isteyen birisi için, doğru eğitsel yöntemi seçme, ilk kritik adımdır.

Bu yöntemlerden biri, Yavaş İspanyolca’da Haberler’den gelir (www.newsinslowspanish.com). Yavaş İspanyolca’da Haberler yöntemi, yenilikçi “80/20” ilkesini kullanır. Basitçe tercüme edersek, öğrenciler, diğer %80’e aşina olduklarında yeni materyalin %20 ‘sini kavramanın çok daha büyük bir şansına sahip olacaktır.

80/20 ilkesinin ana doktrini, güven inşa etmektir. Bir zaman peryodundan sonra ve resmi bir ayarlama dışında, yabancı dili çalışmaya dönenler için, kendine güven ve görülür sonuçlar, başarılı kendini-eğitme’de çok büyük bir rol oynar. Aşina olunan materyalin %80’i , onların arasıra ilerlemedeki görünen eksikliği ile hayal kırıklığına uğramış olan öğreniciler için bir “güvenli saha” olarak etki eder. Yavaş İspanyolca’da Haberler yöntemi ile, kötü günde bile, herhangi %20 yeniyi öğrenmeyi başaramayan bir öğrenci olduğu zaman, onun halen bildiği %80, pekiştirilir ve öğrenci, onun mevcut olan dil becerilerinde güvenini yitirmez.

Bir yabancı dil eğitici programı düzgün olarak işlev yaptığı zaman, geriye kalan %20 üzerine yoğunlaşmak için daha çok zaman ve çaba bırakarak, bilinen materyal, yeni materyale mantıksal bağlantıları –yani bağlamsal linkleri- inşa etmeye yardım eder. Yavaş İspanyolca’da haberler, “80/20” ilkesini uygulamak için birkaç teknikten yararlanır. Örneğin, bilinen bağlamı yaratmak için, program, onun haftalık şovunun ana kısmındaki dünya haberlerini kullanır. Çoğu öğrencilerin, geçen birkaç gün içinde ne olduğunu halen bildiklerinden dolayı, onlar, bu haberleri İspanyolca’da almak için “asaldır”.

* İngilizce Öğretmeni Y.Müh. Naim Uygun tarafından İngilizce’den çevrilmiştir.

http://users5.nofeehost.com/uygunenglish

[email protected]

756550cookie-checkİspanyolca çabucak nasıl öğrenilir? – 80/20 kuralı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.