Yazar ve akademsiyenlerden “Edebiyat Okulu”

Edebiyatın yedi temel dalını, yazarların ve akademisyenlerin katılımı ile ele alan “Edebiyat Okulu 1- Edebiyatla Buluşma” başlıklı program, tüm edebiyatseverlerin katılımına açık..

BİLGİ EĞİTİM, edebiyatın yedi temel dalı olan Şiir, Tiyatro, Öykü, Deneme, Roman, Otobiyografi ve Eleştiri başlıklarından oluşan edebiyat merkezli ilk programını açıyor.Tüm edebiyat türlerinin, ortak bir konsept içinde katılımcılarla paylaşılacağı programda, “Şiir” başlıklı sunumu Murat Belge, “Tiyatro”yu Bülent Somay, “Öykü”yü Sevengül Sönmez, “Deneme”yi İshak Reyna, “Roman”ı Hülya Alak, “Otobiyografi”yi Nazan Aksoy ve “Eleştiri”yi Süha Oğuzertem gerçekleştirecek.

Yedi hafta sürecek olan programda, edebiyatın yedi temel dalında sunum yapan akademisyen ve araştırmacılar, bu sanatların tarihsel kökenlerinden hareket ederek, oluşumu ve yaşadığı değişim süreçlerine dair temel ipuçlarını izleyicilerle paylaşacaklar. Program katılımcıları, sözkonusu sanatların Türkiye’ye ve Türkçeye taşınması, üretimi ve belli başlı isimlerine dair ürünler düzeyinde örneklerle karşılaşırken, bu edebiyat türlerinin teknik ve düşünsel düzeydeki karakteristik özelliklerine dair kapsamlı bilgi sahibi olacaklar.

“Edebiyat Okulu 1- Edebiyatla Buluşma” programını düzenli takip eden katılımcılar BİLGİ EĞİTİM’den programa dair bir sertifika alacaklar. BİLGİ EĞİTİM, edebiyat merkezli farklı programlarla sene boyunca ilgililerle buluşmaya devam edecek.

EDEBİYATLA BULUŞMA KONUŞMACILAR TARİHLER
1. Hafta ŞİİR Murat Belge 27 Kasım 2010
2. Hafta ÖYKÜ Sevengül Sönmez 04 Aralık 2010
3. Hafta TİYATRO EDEBİYATI Bülent Somay 11 Aralık 2010
4. Hafta DENEME İshak Reyna 18 Aralık 2010
5. Hafta ROMAN Hülya Adak 25 Aralık 2010
6. Hafta OTOBİYOGRAFİ Nazan Aksoy 08 Ocak 2011
7. Hafta ELEŞTİRİ Süha Oğuzertem 15 Ocak 2011

751530cookie-checkYazar ve akademsiyenlerden “Edebiyat Okulu”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.