“100 Tarihi Lokanta” dünya üçüncüsü

Lokanta Dünyası ve Cinius Yayıncılık işbirliği ile raflardaki yerini aldığı ilk günden bu yana oldukça ilgi gören 100 Tarihi Lokanta kitabı, her yıl dünyanın dört bir yanında basılan yemek kitapları arasından en iyilerini seçmek amacıyla düzenlenen Gourmand World Cookbook Awards 2011 için En İyi Mutfak Seyahat Rehberi (Best Culinary Travel Guides) ve En İyi Rehber dalında (Best Guide) Türkiye’yi temsil edecek aday olarak gösterilmişti.

Yemek kitaplarının Nobel’i olarak bilinen Gourmand World Cookbook Awards 2011 ödül töreni Paris Yemek Kitapları Fuarı’nın ilk günü düzenlendi ve 100 Tarihi Lokanta kitabı En İyi Rehber (Best Guide) dalında dünya üçüncüsü seçildi.

100 Tarihi Lokanta Hakkında:

Uzun araştırmalar sonucunda, asıl mesleği tıp doktorluğu olan Oğuz Erkara tarafından tespit edilerek yapılan birebir görüşmeler sonucu hazırlanan “100 Tarihi Lokanta” kitabı, Türk lokanta tarihinde yer alan işletmelerin hikayelerine ışık tutuyor. Kitapta, Rahmetli Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Hanım’a evlenme teklif ettiği lokantadan, 100 yıldır aynı masaları kullanan lokantaya, hakkında şarkı yazılan lokantadan, kebabı metreyle satan lokantaya, kuru fasulyenin gazını alan lokantadan, adını Atatürk’ün koyduğu lokantaya kadar tarihi işletmelerin hikayelerine yer veriliyor. Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan kitap, ülkemizi tanımak isteyen turistlerin yanı sıra farklı tat arayanların da beğenisine sunuluyor.

754540cookie-check“100 Tarihi Lokanta” dünya üçüncüsü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.