AKP’nin politikaları Newroz’u kana buladı

AKP HÜKÜMETİNİN BASKI VE ŞİDDET POLİTİKALARI NEWROZ’U KANA BULADI!

İstanbul’daki saldırılarda, BDP Arnavutköy İlçe Yöneticisi Hacı Zengin, polisin attığı gaz bombasının başına isabet etmesi sonucunda hayatını kaybetmiştir. Hayati tehlikeyi atlatamayan ağır yaralılar var. Zengin’in ailesine, yakınlarına, Barış ve Demokrasi Partisi yönetici ve üyelerine başsağlığı diliyoruz.

Kürt halkı ve Ortadoğu halklarının her yıl kutladığı Newroz’u yeni gerekçeler bularak yasaklayan, buna karşı direnen halkın üzerinde devlet terörü estiren AKP Hükümeti, başta İstanbul olmak üzere, Newroz kutlamalarının yapıldığı her yerde görülmemiş bir vahşet uygulamıştır. Polis zulmü ayyuka çıkmış, sokak başlarını tutan polis halka bayramı zehretmiştir.

Her demokratik tepkide, halka düşman muamelesi yapılmakta, artan oranda şiddet kullanılmakta, gaz bombalarıyla ölümler artmaktadır. Onlarca yaralının bulunduğu bu tablo AKP Hükümetinin eseridir. Hükümet bu yasakçı politikalarıyla, tüm Türkiye’yi savaş alanına çevirmekte, sokağı halka resmen ve fiilen yasaklamaktadır. Faşizan uygulamaları arttırarak sürdüren AKP Hükümeti, Kürt sorununda barış ve diyalogu elinin tersiyle itmiş, polis ve asker zoruyla, faşizan uygulamaları olağan hale getirmiştir.

NEWROZ’U KÜRT HALKINA YASAKLAMAK, GEÇMİŞTEN DERS ÇIKARMAMAKTIR

Diyarbakır (Amed) ve İstanbul’da 18 Martta kutlanacağı açıklanan Tertip Komiteleri belirlenerek bildirimde bulunulan Newroz kutlamalarının akıl almaz yasaklarla engellenmek istenmesine halkın haklı olarak gösterdiği tepki karşısında uygulanan şiddetin, Hacı Zengin katledilmesi ve onlarca kişinin yaralanması on binlerce insanın gazlardan etkilenmesinin hiçbir izahı olamaz. Halka bayramı nerede ve nasıl kutlayacağını öğreten AKP, yaşanan bu vahşete direnen halkın tutumundan bir ders çıkarmalıdır.

Savaş görüntüleri yaratan, panzerleri harekete geçiren, İstanbul’un her sokağını gaz bombaları ve tazyikli suyla savaş alınan çeviren AKP Hükümeti halkın direnişini kıramamıştır. Başta Kürt halkı olmak üzere, kendisine biat etmeyen tüm kesimleri düşman ilan etmiş bulunan AKP’nin, pervasızlığına halklarımız ve işçi sınıfımız telsim olmayacaktır. Halkımız, bundan sonra da Newroz kutlamalarında bunu daha güçlü olarak gösterecektir.

HALKIMIZ VE İŞÇİ SINIFIMIZ AKP’YE TESLİM OLMAYACAK!

AKP Hükümeti hiçbir alanda aykırı bir ses, demokratik bir hareket istemiyor. İşçilere, emekçilere, aydınlara, gençlere, kadınlara, farklı kültür ve inançlardan halklarımıza saldırmaya devam ediyor. Ancak bunda başarılı olamayacaktır. Kürt halkının haklı taleplerini şiddet ve kanla örtmek, halkları bir birine karşı kışkırtmak anlamına gelen bu politikaların ateşle oynamak kadar tehlikeli olduğunu bilinmelidir. AKP, ateşle oynamaya, halklarımızı ateşe atmaya hizmet eden bu politikalardan vazgeçmelidir.

Kürt sorununu, eşit haklara dayalı barışçı ve demokratik yolla çözmek yerine şiddetle bastırma ve teslim alma politikası Türkiye’yi yeniden ’90 yıllardaki şiddet ortamına sürükleyen bu politikalar ve saldırılar karşısında sessiz kalmayacağız.

NEWROZ PİROZ BE!
NEWROZ KUTLU OLSUN!
YAŞASIN HALKLARIN EŞİTLİĞİ, ÖZGÜRLÜĞÜ VE KARDEŞLİĞİ

759170cookie-checkAKP’nin politikaları Newroz’u kana buladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.