Berlin günleri

Berlin Günleri’nin büyük açılışı 18 Haziran 2009’da yapılacak.

Aşağıda ve ekte detaylı olarak görebileceğiniz etkinliklerin yanı sıra, 19-21 Haziran tarihleri arasında İstanbul Modern’de Duvartaşı Etkinliği gerçekleşecek. Berlin Duvarı’nın bir parçasını sembolik olarak tasarlayarak Almanya’nın başkentine kendi mesajınızı gönderin. Etkinliğe 19-21 Haziran tarihleri 10.00-18.00 arası katılabilirsiniz.

18 Haziran 2009, saat: 09.30 – 22.00

Yenilenebilir Enerji Kaynakları Konferansı

Berlin Sanayi ve Ticaret Odası’na bağlı Alman şirketleri ve İstanbul işletmelerinin katılımı ile

İletişim: [email protected]

18 Haziran 2009, saat: 19.00

ZEY’BrEak – Beyond Belonging III Festivali Kapsamında Dans Performansı: Almancı – Deutschländer

Avrupa ve Anadolu’nun geleneksel müzikleri ile desteklenen Zeybek ve HipHop ritimleri aynı dansta buluşuyor. Kadir Memiş, ya da diğer adıyla Amigo, performansı ile dünyada ilk ve tek olan geleneksel Zeybek dansı ve urban breakdance’ın birleşiminden oluşan muhteşem gösterisini İstanbul’lu izleyenlere sunuyor. Berlin’li dans grubu Flying Step’in kurucusu olan Kadir Memiş, 4 kez dünya breakdance şampiyonluğunu kazandı.

Zeybek ve Hiphop ritimlerini geleneksel müzik ile buluşturan bu gösteriyi, Garajistanbul’da 18 Haziran 2009’da izleyebilirsiniz.

Yer: Garajistanbul

Giriş: 25 TL, İndirimli: 20 TL

Bilet: http://almanci.kulturspruenge.net

18 Haziran 2009, saat: 21.00

Young Euro Classic Berlin – İstanbul Orkestrası

“Be Berlin” – İstanbul’da Berlin Günleri, 18 Haziran Cuma günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda ünlü Young Euro Classic Festivali ile açılıyor.

İstanbul’da Berlin Günleri’nin açılışı, Berlin ve İstanbul’un en yetenekli genç müzisyenleri bir araya getirecek olan Alman-Türk gençlik orkestrası tarafından yapılacak. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri ile Berlin Carl Philip Emmanuel Bach müzik okulu öğrencilerinden oluşan genç müzisyenler orkestrası, 15-17 Haziran tarihleri arasında Berlin’de gerçekleştirecekleri provaların ardından Cem Mansur ve Tilo Schmalenberg şefliğinde İstanbul’da Berlin Günleri’nin açılış konseri için İstanbul’da bir araya gelecekler.

18 Haziran Cuma günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşecek olan konser, Berlin ve İstanbul kardeşliğini, iletişimi müzik ile geliştiren gençlerle geleceğe taşıyacak. Girişin ücretsiz olduğu konsere herkesi bekliyoruz.

19 Haziran 2009, saat: 15.30

İstanbul’da Varış ve Kalkış Arasında…

Berlin Senatosu İstanbul Burslu Sanatçılar Sergisi

Berlin Senatosu 1988 yılında Berlinli sanatçılar için Londra, Los Angeles, İstanbul ve Paris’te 6 ay ya da 1 yıl süreyle yaşamalarını sağlayacak bir burs oluşturdu. Her sene Aralık ayında, sözü edilen şehirlerden üyeler ve Berlin kurumlarından uzmanlardan oluşan bir jüri, burs alacak sanatçıları belirlemek için yaklaşık 100 başvuruyu değerlendiriyor. 2009 yılında bu 20 yıllık girişim 1998 yılından bu yana İstanbul’da yaşayan, çalışan ve üniversitelere fikir ve sanat eserleri sunan 23 sanatçının eserlerinin yer aldığı bir sergiyle kutlanacak. Sosyo-politik gündem, geleneksel, modern ve kentsel sorunları gözlemleyen sanatçılar, görüşlerini, eleştirilerini ve yorumlarını yansıtan eserler ile BM Modern Sanat Merkezi’nde sanatseverler ile buluşacaklar.

Yer: BM Modern Sanat Merkezi

Voyvoda Cad.

Yanıkkapı Sok. No 3 Kat 2, Karaköy

Giriş: Ücretsiz

19 Haziran 2009, saat: 17.30

Berlin ve İstanbul’da Sivil Toplum(lar)

Network Konferansı

Bu sene 20’inci senesini kutlayan kardeş şehirler İstanbul ve Berlin, geliştirdikleri işbirliğini muhteşem etkinlikler ile kutlanacak. 1989’da kurulan bu kardeşlik, 2009 yılında Haziran’da İstanbul’da, sonbaharda ise Berlin’de olmak üzere iki şehirde de çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Diğer paydaşlarla birlikte Berlin-İstanbul Forumu tarafından düzenlenen “Berlin ve İstanbul’da Sivil Toplum” konulu konferans, iki şehrin sivil toplum örgütlerinin iletişim ve işbirliğini güçlendirmeyi amaçlıyor. 19 Haziran’da Depo İstanbul temsilcileri ile iki şehrin sivil toplum örgütlerinden temsilciler, Berlin Belediye Başkanı’nın İstanbul’u ziyareti ile eşzamanlı olarak açılış için bir araya gelecekler.

Girişin ücretsiz olacağı konferansa herkesi bekliyoruz.

Yer: Tütün Deposu

Lüleci Hendek Cad. Koltukçular Çıkmazı No 1, Tophane

Giriş: Ücretsiz

20 Haziran 2009, saat: 13.00

3. Boyut ile Eski İstanbul

Berlin Kayzerpanoraması’ndan stereoskopik fotoğraflarla Eski İstanbul Fotoğraf Sergisi

20 Haziran – 30 Temmuz tarihleri arasında Kadıköy Şehremaneti Binası’nda gerçekleşecek olan sergide 1. Dünya Savaşı’na ait elle boyanmış stereoscopic fotoğraflar yer alacak. Sergide yer alan şehir manzaraları, günlük hayattan fotoğraflar, resmi törenler ve askeri alaylar Osmanlı başkenti İstanbul’un o tarihlerdeki yaşamını gözler önüne serecek. Üç boyut etkisi ve renkler ilekendinizi fotoğrafın içinde hissetmenizi sağlarken sizi hayrete düşürecek. Berlin ve İstanbul’un kardeş şehir ilan edilmesinin 20. yıldönümü dolayısıyla Kadıköy ve Friedrichshain-Kreuzberg eyaleti, bu fotoğrafları ilk kez bir sergi için bir araya getirdi.

Kreuzberg’in 3D formatında eski fotoğrafları da sergide yer alacak.

Yer: Kadıköy – Şehremaneti Binası

Belediye Merkez Galeri, Rıhtım

Cad., Kadıköy

Giriş: Ücretsiz

20 Haziran 2009, saat: 17.00

“Sınıf Toplantısı” – 2. Kuşak

Almanya doğumlu ikinci nesil 6 başarılı Türk; Emel Abidin-Algan, Tuna Başgerdan, Dilek Bölükgiray, Hülya Duyar, Özcan Mutlu ve Ünal Yüksel sahnede performans sergileyecek. Burada başarı, hemen aklımıza geldiği gibi iş yaşamındaki başarıyı değil, çelişkilerle dolu bir hayatı başarıyla yaşamak, iki farklı yaşamın en iyilerini ve kötülerini bilerek, kendini ikisinin arasında ifade etmenin yolunu bulmak anlamına geliyor.

Yer: Garajistanbul

Biletler için: http://almanci.kulturspruenge.net

Giriş: 25 TL, İndirimli: 20 TL

20 Haziran 2009, saat: 21.30

Özel Açıkhava Sinema Gösterimi: “Evet, ich will!”

Farklı geçmişlerden gelen dört Berlin’li çiftin öyküleri bir Türk-Alman düğününde buluşuyor: Türk olan Emrah, Alman Tim’e aşık; Kürt ve Sünni olan Coşkun, Alevi Günay’a, Alman Dirk ailesinin karşı çıkmasına rağmen Türk Özlemce’ye aşık olurken Salih Almanya’da kalabilmek için bir Alman eş bulmak zorunda.

İstanbul Modern’de gerçekleşecek olan Özel Açıkhava Sinema Gösterimi ”Evet, ich will’, katılımcılara farklı dünyalardan gelen insanların birlikte kurmak istedikleri yeni hayat için verdikleri çabayı anlatacak.

Oyuncular: Oliver Korittke, Heinrich Schafmeister, Ingeborg Westphal, Lale Yavaş , Tim Seyfi, İdil Üner, Mürtüz Yolcu, Hülya Duyar

Yönetmen: Sinan Akkuş

Yer: İstanbul Modern

Giriş: Ücretsiz

20 Haziran 2009, Saat: 23.30

Berlin Kulüp Gecesi

Yer: GHETTO Genuine Music Lounge

Giriş: Ücretsiz

Kayıt için: www.be.berlin.de

DJ Ipek, Volkan T., Dancefloor Killermachine & Kanakwood, All Stars, Gunnar Stiller, k-chico, visuals by invertierpark ve diğer Berlin’li DJ’ler, 20 Haziran Cumartesi saat 23.30’dan itibaren müzik ve dans severler ile Ghetto’da buluşuyor.

Volkan T. ve özel konuklarla hip hop konseri

Türkçe hip hop müziğinin hem Almanya’da hem de Türkiye’deki öncülerinden Volkan T., canlı performanslarında hip hop’un yanısıra bas gitar ve turntable da kullanıyor. Volkan T., Toby Dope ile birlikte Dance Floor Killer Machine adında bir ekip ile sahne alıyor. İkili, yeni şeyler denemeyi sevdiklerini belirtiyor.

Kanakwood Lounge All Star DJs ipek ipekçioğlu, Don Rispetto. Idil, Pasha

İpek İpekçioğlu, uluslararası ve kültürlerarası anlayış törenlerinin ustası olarak görülüyor. Grubun baştan çıkarıcı sound mix’i Eklektik Berlinistan oryantal, Güney Asya, Balkan dans müziği ve halk müziğini break beats, house, electro ve pop ile karıştırarak dinleyiciyi uluslararası bir müzik yolcuğuna çıkarıyor.

“The lounges of Kanakwood” Berlin’in kanak kültürünün tipik bir dışavurumu niteliğinde. Ne Kanakwood, ortalama Alman kültürüne ayak uyduruyor, ne de “konuk sanatçılar” yerel halkın geleneğini sürdürmekte ısrar ediyor. Kanakwood en az Berlin kadar çeşitliliğe sahip. DJ ipek ve Don Rispetto grubun kalıcı üyeleriyken DJ Idil ve DJ Pasha “All Stars” bölümünü oluşturuyor.

740150cookie-checkBerlin günleri

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.