Bir öğretmen bir kitap okudu

BİR ÖĞRETMEN BİR KİTAP OKUDU, BİR ŞEHRİN KADERİ DEĞİŞTİ.

Her şey 2006 yılında Karamanlı bir öğretmenin bir kişisel gelişim kitabı okuyup öğrencilerine de okutmak istemesiyle başlar. Kitabın adı “Her Şey Seninle Başlar”dır. Yazarı da, Mümin Sekman.

İdealist öğretmen kitabı şehrin hayırsever işadamlarından BİFA Bisküvileri’nin sahibi Necati Babaoğlu’na hediye eder. Kitabı çok beğenen Babaoğlu, şehirde yaşayan tüm öğrencilere Her Şey Seninle Başlar’ı hediye etmek ister. Bir kitap okuma kampanyası başlatılır.

ŞEHİRDEKİ HER DÖRT KİŞİDEN BİRİ AYNI KİTABI OKUDU.

Karaman’da bir yıl içinde 25.000 adet “Her Şey Seninle Başlar” dağıtılır. İl merkezinde yaşayan 100.000 kişi olduğu düşünülürse, her dört kişiden birine kitap dağıtılmıştır. İlçelere ve il dışındaki Karaman derneklerine dahi kitap dağıtılır.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü de kampanyaya destek olur. Tüm ilde her sabah 25 dakika kendini geliştirme amaçlı kitap okuma saati ilan edilir.

Sadece kitap dağıtımıyla da yetinilmeyip, yazarlar da konferans vermek için şehre davet edilir. Mümin Sekman da 2006-2007 döneminde Karaman’a gelip öğrencilere, öğretmenlere ve velilere ayrı ayrı konferanslar verir.

SADECE ÖĞRENCİLER DEĞİL, ANNE BABALAR DA EĞİTİLDİ.

Sadece öğrenciler değil, anne babalara ve eğitim yöneticilerine de kendini geliştirme amaçlı kitaplar hediye edilir, konferanslar verdirilir.

2006-2007 yılı sonunda Karaman ÖSS’de 28. sıradan dördüncü sıraya yükselir. 2008’de birinci olur. 2009’da Sayısal 1’e göre 1., eşit ağırlıklı puana göre 2., Sözel 1’e göre ise dördüncü olarak, başarısının kalıcı olduğunu gösterdi.

BİFA’NIN BAŞARISINI TBMM’DE ONURLANDIRIYOR.

BİFA’nın kurucusu Yılmaz Babaoğlu’na Karaman’ın eğitimine ve kültürel kalkınmasına katkılarından dolayı TBMM Başkanı Köksal Toptan tarafından Üstün Hizmet Madalyası veriliyor.

Alfa Yayınları’ndan çıkan Her Şey Seninle Başlar, 4 yılda 600.000 baskı yaparak, başarı kitapları türünde rekor kırdı. Kitabın çocuklar için hazırlanan versiyonunda, oyuncu Sinem Kobal da fotoğraflarıyla rol almıştı.

741010cookie-checkBir öğretmen bir kitap okudu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.