Bu artık tüm insanlığın sorunudur

Gazze’deki ateşkes kısa sürdü. Gazze’de hava yeniden alevlendi. Dünya rezil bir savaşa sahne oluyor. ABD’de başkan olduğunu iddia eden bir adam kalkmış “İsrail ve Filistinliler Hamas’tan önce barış içinde yaşıyorlardı” diyebiliyor. Bunu söylerken tüm dünyayı aptal yerine koyuyor. Bu adam tarih bilmiyor. Bu adam hiçbir şey bilmiyor.

Gözümüzün önünde bir katliam yaşanıyor. İsrail devleti savaşmıyor, cinayet işliyor. İsrail devletini yönetenler binlerce masum insanın, binlerce bebeğim katilidir. Her katil gibi bu cinayetleri işleyenlerin de cezalandırılması gerekir.

Bu bir savaş değildir. Çünkü savaşın kuralları vardır. Bu adamlar savaş kurallarını yok sayıyorlar. Bu hep böyle olmuştur. Bizim karşımıza her zaman terör örgütü olarak geldiler. Yıllarca terör olaylarında binlerce şehit verdik. Depremlerle geldiler. Binlerce vatandaşımızı depremlerde kaybettik.

Savaşta insan düşmanını öldürebilir. Ancak öldürdüğünüz düşmanın cesedine bile onurlu davranmanız gerekir. Bunlar düşmanlarının cesetlererine bile tahammül edemiyorlar.

Bu artık Filistin halkının Kurtuluş savaşıdır. Bu artık Hamas’la devam edecek bir savaş değildir. Bütün Filistin halkı top yekün vatanlarını korumak zorundadır. Sadece Filistinliler değil, bütün Araplar biraraya gelmelidir. Sadece Katar’ın desteğiyle bu birliktelik sağlanamaz. Mısır, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Ürdün ve diğerleri biraraya gelmek zorundadır.

Son olarak Filistin’e destek verdiği için Katar’ı tehdit edenler için birkaç şey söylemek istiyorum.

Bu sizin Katar’a ilk tehtidiniz değil. Siz zaten Katar’a daha önce darbe girişiminde bulundunuz. 2017’de Katar’ı ablukaya alıp açlık ve susuzlukla baş başa bıraktınız. Bu darbeyi Türkiye önledi ve insani yardımları Türkiye gönderdi. Arap ülkeleri ne yazık ki Katar darbesinde insiyatif kullanamadı. Komşularına desteği kesip sınırlarını kapattı. Şimdi onlar da ilktidarlarının güvende olmadığını biliyor. Her ne kadar seslerini çıkaramasalar da, yaşanan bu durumdan rahatsızdır.

Bu artık Filistin-İsrail sorunu değildir. Bu artık tüm insanlığın sorunudur.

2737700cookie-checkBu artık tüm insanlığın sorunudur

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.