Ezinç güneş enerjisini öğretiyor

Bu kapsamda Güneş Enerjisi Sürekli Eğitim Merkezini faaliyete geçirdi.Kısa adı EZGESEM olan eğitim merkezi çalışmaları Ezinç Metal A.Ş’nin Kayseri OSB bölgesinde bulunan fabrika binasında sürdürüyor.

EZGESEM’in ilköğretimden başlayarak lisans düzeyindeki öğrencilere kadar, güneş enerjisi konusunda bilgi sahibi olmak isteyen herkese kapıları açık. EZGESEM’den özel sektör ve resmi kurumlarda yararlanıyor. Çeşitli gruplara eğitim çalışmaları hazırlana bir program çerçevesinde sunuluyor. Eğitim çalışmalarına katılanlara üç değişik sertifika veriliyor. Bunlardan birinci Güneş Enerjisi İleri Mühendislik sertifikası diğer ise Güneş Enerjisi Temel Eğitim kursuna katılanlara veriliyor. Üçüncü sertifikayı ise Güneş Enerjisi Mesleki Eğitim Kursuna katılanlar almayı hak kazanıyor.

Ezgesem Yetkilisi İsmail ALP konuyla ilgili olarak şunları söylüyor: “Ezinç A.Ş. bünyesinde kurulan ve kısa adı “EZGESEM” olan Ezinç Güneş Enerjisi Sürekli Eğitim Merkezinde değişik sosyal statülerden, kişilere ve kurumlara yenilenebilir enerji kaynakları ve güneş enerjisi ürünleri hakkında güncel bilgiler ücretsiz olarak sunulmaktadır. Programlar eğitim çalışmalarına katılan her grubun bilgi düzeyine göre hazırlanmaktadır. Eğitimler, Ezinç Metal Anonim Şirketi kadrosunda görev yapan mühendisler ve uzmanlartarafından verilmektedir. Bununla birlikte Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu ISES’nun Türkiye Bölümü GÜNDER’in uzmanları, çeşitli üniversitelerden öğretim görevlileri, ticaret ve sanayi odalarından yetkililerde EZGESEM’ de eğitimlere katılmaktadırlar.”

EZGESEM’in çalışmalarını daha geniş kitlelere ulaşması amacı ile EZGESEM’in internet sitesi de aktif hale getirildi.

Sitede EZGESEM’in çalışmaları hakkında bilgiler, sektördeki gelişmeler ile ilgili güncel haberler, eğitime katılanların öneri ve istekleri yer alıyor. Ayrıca sitede üzerinden eğitim çalışmalarına katılmak isteyenler on-line başvuru yapabiliyorlar.

Fosil yakıt kaynaklarını tükenmeye başladığı ve alternatif enerji kaynakları arayışlarını hızla sürdüğü şu günlerde EZGESEM, faaliyetlerini ilerleyen günlerde daha geniş alanlara yaymayı hedefliyor. EZGESEM güneş enerjisi eğitimlerine katılan öğrenciler ve kurum yöneticiler tarafından da beğeni ile karşılanıyor.

Ezinç Hakkında

1978 yılında Nurullah Ezinç tarafından Kayseri’de güneş enerjisi sistemleri kurulumuyla temelleri atılan ve 1983 yılında kurulan Ezinç A.Ş. 1994 yılında Türkiye’nin ilk güneş kolektörü ihracatını gerçekleştirdi. Hâlihazırda 350 çalışanı ile 80 ülkeye ihracat yapan Ezinç, güneş kolektörleri, boyler, güneş pili ve panel radyatör üretmektedir. Ayrıntılı bilgi için www.ezinc.com.tr adresi ziyaret edilebilir.

752890cookie-checkEzinç güneş enerjisini öğretiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.