Gündem

Ben büyük felaketler olma olasılığını düşünmek istemiyorum. Özgürlüklere müdahale olacaktır, ama bunu darbeyle falan yapacaklarını sanmıyorum. Yeni nesil büyüyünce kendiliğinden bir Türkiye oluşacak.

Ancak insanoğlu planları Allah planlarının altındadır. Bu yüzden zaman belirleyecek.

Ancak, Īşid ürkütücü. Fazla cüretkarlar, uyuşturucu kullanıyor olabilirler, ayrıca iyi de besleniyor destekleniyorlar elbette. Kim destekliyor sır tabi. Insanlık, insanlığın kuyusunu kazmaya devam ediyor. Üstelik Īşid her milletten üyeye sahip görünüyor. Bir insanın kaz keser gibi bir insanın kafasını kesmesi için kin, nefret, öfke tohumları ekilmis ve kesinlikle uyuşturucu kullanıyor ve bir yığın pislik içinde yaşıyor olması gerekmektedir. Yani Müslümanlık bu mudur? Yazık.

Şimdi kafamı kaldırınca gördüğüm yürüyen gülen insanlara takıldı beynim. Onları insan degil de çabucak gömülecek sıradan et yığınları olarak gördüklerini düşündüm. Amaçlarına hizmet etmeyen, kurallarına uymayan bu yaşayan hayatları, bir yaşayanın yok etme hakkını terbiyesizce, küstahca kendinde hak görmesi korkunç. Siz de nasıl duygular uyandırıyor bu durum? İşte ben o uyanan duygulardan korkarım.

Şimdi sıra,savaş ve iktidar olmak gibi yüzyıllardır degişmeyen bir duyguda aşk ta.

Geçen yazımda sevdiğiniz neden evlenmeyi düşünmüyor başlıklı yazımı yayinlayacağımı yazmıştım. Sözümü tutuyorum. Ve bombayı patlatiyorum. O Sizinle evlenmek istemiyor. Evet, sizinle evlenmek istemiyor. Emin değil, bir eksik var. Bana inanın. Inkar edecektir dışından. İçinden doğru olduğunu düsünecektir. Buna sahit oldum. Çevremde uzun süre mutlu yaşayıp da, birden çiftlerden birinin ortadan kaybolduğunu ve hemen ardından tutup başkasıyla br çırpıda evleniverdigini gördüm. Şoke olmuştuk, insan hiç bir hak iddia edemiyor. Mağdur durumda olan öylece kalıveriyor. Bu durumda ne yapmalı, siz evlilik isterken, partneriniz istemiyorsa, çok uzatmamalı. Usul usul kendine dönmeli. Kıstaslarına göre değilsiniz. Gün geciriyor. Ağır bu durum. Bırakın onu. Biliyorum uzaktan konuşmak kolay. Sizce değişir mi? Değişir diyorsanız, yanında kalıp bekleyin başkasına aşık olmasını. Istisnalar olur mu? Olur elbette., o da sizi bulur mu bulur elbette.

Kendini sevmek ve değerini bilmek bir erdemdir. Hayat lara hoşgörülü bakmak gerekir, ki kendi hayatımızı daha net görebilelim. Hayat hep düşlediğiniz kadar güzel olsun. Sevgi ve saygımla.

769200cookie-checkGündem

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.