Hedefteki Başbakan

Yazar bu kitabında Başbakan Erdoğan’ın Başbakanlığa giden yolda başına neler geldi? Başbakanlık yaptığı dönemde başından neler geçti? Döneminde Türkiyenin iç – dış politikasında ve ekonomik yapısında yaptığı kalıcı değişikliklerle kimleri rahatsız etti? Neden hedef haline geldi? Erdoğana yönelik 20′ ye yakın suikast teşebbüsünün ve 4 darbe girişiminin nasıl deşifre edildiğini anlatıyor.

KONUSU

Türkiye’ye huzur,barış ve demokrasi getirmek amacıyla iyi niyetle çalışmalar yapan üst düzey komutanların yanında, emniyet görevlileri ve aydınlar suikaste kurban gitmiştir.

Kısaca ‘Demokratik Açılım’ istediler, suikaste uğradılar.

Son yıllarda Demokratikleşme- Açılım ve Yeni Anayasa isteyen Başbakan Erdoğan da hedefe giriverdi.

Erdoğan’a karşı 2004 yılında planlanan Sarıkız, Ayışığı, Yakamoz ve Eldiven darbe girişimleri oldu. Deşifre olan darbe heveslilerinin büyük bir kısmı soruşturmalar ile ortaya çıkarıldı.

Ancak unutulmamalı ki darbe teşebbüsünde bulunanlar sonuca ulaşamazlarsa birtakım çevrelerle ittifak yapıp amaçlarına ulaşmak için suikastlar tertip ederler. Düşündükleri amaca ulaşmak için her yolu denerler.

Bu anlayışın temsilcilerinin karanlık planları olabilir. Bu planların içinde muhtemelen antidemokratik yollarla yıkamadıkları Başbakan Erdoğan vardır. Kimse ‘böyle bir risk yok’ diyemez. Nitekim, Erdoğan’a yönelik 20’ye yakın suikast teşebbüsü ortaya çıkarılmıştır.

Kısaca, Türkiye ne zaman kendi ayakları üzerinde doğrulsa, ne zaman gücünü toparlasa, ne zaman ağırlıklarından kurtulup ilerlemeye, büyümeye başlasa, önüne hep setler çekilmiştir.

Bu kitapta, Başbakan Erdoğan neden hedef haline geldi? Kimleri rahatsız etti? Bütün bu soruların cevabını bulacak ve kamuoyundan saklanan birçok gerçekle karşılaşacaksınız.

750390cookie-checkHedefteki Başbakan

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.