‘Küba devrimini yenemeyeceksiniz!’

Yapılan açıklamada Küba ile Dayanışma Konseri 27 Eylül pazar günü saat 18’de Bostancı Gösteri Merkezi’nde gerçekleşecek.

José Martí Küba Dostluk Derneği aşağıdaki çağrıyı yaptı:

“ABD Başkanı Barack Obama, ABD’nin Küba’ya uyguladığı ablukayı uzattı. 1963’den beri süren daha sonra birçok kez uzatılan ve yeni yaptırımlarla ağırlaştırılan abluka sürüyor. Oysa dünyada Obama’nın başka türlü bir insan olduğuna dair bir umut vardı. Görünen, bu iyi niyetli ama saf umutların başka bahara kaldığıdır. Meselenin sistem sorunu olduğu ortadadır. Öyle olduğuna inanmıyoruz ama Obama bir başka insan bile olsa belirleyici olan sistemdir.

Abluka sürüyor, Küba ise direniyor, direnecek… Bu direncin arkasında hala yasını tuttuğumuz Devrim Komutanı Almeida gibi devrimciler yetiştirmiş olası yatıyor. Bir elinde silah cebinde şarkı sözleri ile savaşan, 50 yıldır iktidarda ve 300 şarkısı olan bir komutan… Bir siyah işçiden Devrim Komutanı üreten devrim, ablukaya direniyor.

Kübalıların en sevdiği şakalardan birisi mümkün olsa adayı biraz daha batıya taşımakla ilgilidir. Böylece hem ABD’den hem de kasırgalardan uzaklaşacaklardır.

Evet Küba ablukaya da kasırgalara da direniyor.

Bizler de 2 günlük yağmura 30 ölü veren bir ülkenin insanları olarak onlara destek veriyoruz. Hem ablukaya hem de kasırgalara karşı.

Ve tüm sesimizle bağırıyoruz “İnsanlık kasırgalardan da emperyalizmden de daha güçlüdür…”

Sizleri de sesinizi sesimize katmaya çağırıyoruz. Konserimize katılmaya, 50.yılında Küba Devrimi’ni desteklemeye çağırıyoruz.”

AYRINTILI BİLGİ:

www.kubadostluk.org
http://www.biletix.com/event.htm?id=KKKUB
0212-244-35-09
0549-430-52-26

742400cookie-check‘Küba devrimini yenemeyeceksiniz!’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.