Londra’da iki toplumlu Kıbrıs Festivali

Kıbrıslı Türklerle Kıbrıslı Rumların ilk kez birlikte organize ettiği “İki Toplumlu Kıbrıs Festivali” 8 Ekim Pazar günü Wood Green’de yapılacak.

Wood Green polis karakolu karşısındaki Kıbrıslılar Merkezi’nde (Cypriot Community Centre, Earlham Grove N22 5HJ) sabah saat 10.30’dan akşam saat 20.30’a kadar sürecek festivale giriş ücretsiz olacak.

Kıbrıslı Türklerle Kıbrıslı Rumların ve adada yaşayan diğer azınlıkların (Maronit, Ermeni ve Latinlerin) ortak kültürlerini yansıtma ve yaşatma amacını taşıyan festivalde dans, müzik, tiyatro, şiir, resim ve fotoğraf sergileri, film etkinliklerinin yanında, Kıbrıs gelenek ve görenekleri ile yiyecek ve içecekleri de tanıtılacak.

Festivale Kıbrıs’tan gelip katılacak olan Birlikte Söyleyelim (Let’s Sing Together Band) adlı müzik grubunda Frideriki Tombazou ve Niyal Öztürk de barış şarkıları söyleyecekler.

İki dilli skeç, kısa film, şarkı, türkü ve atışmaların (çattistaların) yer alacağı etkinlikte, şamişi, içli köfte, paluze, lokma, sucuk, köfter, şammali (galobrama), şiş kebabı, Kıbrıs kahvesi, zivaniya, sumata, mahallebi ve gülsuyu gibi Kıbrıs ürünleri de satılacak.

Festivalde ayrıca kitap satışı ve tanıtımı; çocuklara yönelik üç dilli oyunlar ve ‘bouncy castle’ da yer alacak. Kıbrıs’tan gelecek olan bir Kıbrıslı Türk ve bir Kıbrıslı Rum profesyonel önderliğinde çocuklara yönelik çalışma grupları da yapılacak.

Kıbrıs’tan gelecek iki toplumlu “Let’s Sing Together Band” grubu festivalde sahne alacak.

İLGİLİ YAZILAR:
– Kıbrıslılar ortak festivalde buluşuyor
https://acikgazete.com/kibrislilar-ortak-festivalde-bulusuyor/
– İngiltere’den geriye göç mümkün mü?
https://acikgazete.com/ingiltereden-geriye-goc-mumkun-mu/

 

2721460cookie-checkLondra’da iki toplumlu Kıbrıs Festivali

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.