Macarlardan unutulmayacak konser

Macaristan’ın Miskolc ve Kayseri şehirleri arasındaki kardeş şehir ilişkisi pek çok alanda karşılıklı işbirliğini de beraberinde getirdi. Macarların ünlü halk müzik grubu Muzsikás’ın katılımıyla Şehir Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen konser büyük ilgi gördü. Dokuz halk müziği parçasının seslendirildiği salon tıklım tıklım doldu.

Etkinlik sonrası Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Savruk ve Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz Macar sanatçılara çiçek takdiminden sonra kısa bir konuşma yaptı.

Başkanvekili Savruk, ”Kayseri ile Macaristan’ın Miskolc şehirleri arasındaki kardeş şehir ilişkisi pek çok alanda karşılıklı işbirliğini de beraberinde getirdi. Geçtiğimiz yıl Macaristan’a gerçekleştirdiğimiz ziyarette bizlere göstermiş oldukları ilgi, alaka ve ev sahipliğini unutamıyoruz. İleriki dönemlerde bu işbirliğimizin bir çok alanda artarak süreceğine inanıyorum” dedi.

Fahri Konsolos Şahbaz, ” Bu akşam bizlere bu güzel konseri dinleme imkanı sunan başta Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhasekiye, Macaristan Ankara Büyükelçisi Gábor Kiss’e, sanatçılarımız Éri Peter’e, Hamar Daniel’e, Porteleki László’ya, Sipos Mihály’e teşekkürlerimi sunuyorum. Muzsikás grubu 41 yıl önce kurulmuş, aralıksız dünyanın beş kıtasında konserler vermiş, Macaristan Cumhurbaşkanlığının sanatçılara verdiği en üst devlet nişanı olan Kossuth-díj ve WOMEX Award sahibidir. Türkiye’de bozlak havası türkülerini rahmetli Neşet Ertaş nasıl seslendirmiş ise, bu akşam Macar Halk müziği sanatçılarımız tarafından da bu havada tradisyonel, geleneksel müzik dinledik. Kayseri’de son yıllarda Macar Kültür etkinliklerinin artarak sürdüğünü mutlulukla gözlemliyoruz” dedi.

Şehir Tiyatrosu’ndaki konseri Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Savruk, Macaristan’ın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Mátis Viktor, Talas Belediye Başkanı Dr.H.Mustafa Palancıoğlu, Macaristan’ın Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Oktay Durukan, Erciyes AŞ. Genel Müdürü Dr. Murat Cahid Cıngı ve çok sayıda genç müziksever izledi.

Konserde Macarların ünlü halk müziği grubu olan Muzsikás, farklı enstrümanlarla, 1936 yılında Anadolu’da Kayseri, Çorum, Adana ve Osmaniye bölgesinde ortak halk müziklerimizi yıllarca araştıran ve derleyen Bartók Béla’dan ve Macar müziğinden örnekler sundu. Muzsikás Grubunun konser sırasında Türkçe sunum yapması ve Kayseri’de konser vermekten duyduğu mutluluğu ifade etmesi seyircilerden büyük alkış aldı.

Macarların ünlü halk müzik grubu Muzsikás ile konser sonrası genç sanatseverler bol bol fotoğraf çektirdi.

Macar sanatçılar Kayseri’nin tarihi ve turistik yerlerini gezdiler. Özellikle Erciyes Dağındaki kayak tesislerinin yatırımına, zenginliğine ve varlığına şaşkınlık ile hayranlıklarını ifade ettiler.

769740cookie-checkMacarlardan unutulmayacak konser

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.