Çocuk edebiyatı söyleşisi

Moderatörlüğünü Fatih Erdoğan’ın üstleneceği buluşmada, çocuk yazınında son trendler ve yeni gelişmeler, çeviri ve karşılaşılan sorunlar gibi konular masaya yatırılacak.
Simültane çeviri.

1980’de İstanbul’da doğan Gökçe Ateş Aytuğ, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü’nden mezun oldu. Çocuk kitapları alanında editörlüğün yanı sıra çeviri de yapan Gökçe Ateş Aytuğ, Bugün Hayal Kuracaktım (Hayykitap, 2010) ve Bugün Aşktan Çok Sıkıldım (Hayykitap, 2010) kitaplarının yazarı.

Önce edebiyat öğretmeni olan Timothée de Fombelle daha sonra genç yaşta tiyatroya ilgi duydu. Le phare adlı oyunu Rusya, Litvanya, Polonya ve Kanada’da çevirildi ve sahnelendi. Je danse toujours (Actes Sud) adlı metni 2002 yılında Avignon Festivali’nde okundu. İki ciltlik romanı Tobie Lolness, 28 dile çevirildi ve tüm dünyada birçok uluslararası ödüle layık bulundu. Yakın zamanda yayınladığı Vango romanında ise 20. yüzyılda geçen bir efsaneyi anlatmakta.

1980 yılında Mavibulut Yayınları’nı kuran Fatih Erdoğan, çocuklar için çıkarılan ilk edebiyat dergisi Kırmızıfare’nin editörlüğünü yaptı. Çocuklara yönelik kitaplar yazdı, resimledi, çevirdi ve editörlüğünü yaptı. Cumhuriyet ve Radikal gazetelerinde çocuk edebiyatı ve çocuk kitaplarına ilişkin yazılar yazdı.

Konuşmacılar : TIMOTHÉE DE FOMBELLE ve GÖKÇE ATEŞ AYTUĞ
Moderatör : FATİH ERDOĞAN
3 ekim pazartesi, 19:00

İstanbul Fransız Kültür Merkezi
Istiklal Caddesi N°4 – 34435 Taksim – Istanbul
www.ifturquie.org

757440cookie-checkÇocuk edebiyatı söyleşisi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.