Skoru belli olan maç

Skoru belli olan maçı izlemek ne kadar heyecan veriyorsa, önümüzdeki seçim sonuçlarını beklemek te o kadar heyecan veriyor.

Uydurma bir sürü anketi havalarda uçurmak, mitingler yapmak, bol vaadlerde bulunmak, bazı partilerin ittifak yapacağı haberleri bile vatandaşa heyecan vermiyor.

Önümüzdeki maçın skoru belli. Ak Parti üçüncü iktidarını yaşayacak.

Bazı medyanın CHP’ yi şişirmesine ve heyecan katma gayretlerine rağmen bu parti, maalesef zayıf bir lider ve darmadağın bir parti görüntüsü veriyor. Otuz sene öncesinin itibar gören bol kepçeden dağıt mantığı artık tutmuyor. Vatandaş çok uyanık ve sorguluyor. Vatandaş ülkesini artık iyi tanıyor, kaynaklarını biliyor, dünyayı bile tanımaya başlamış, iktisat öğrenmiş. Artık bol keseden dağıtma vaatlerine sadece gülüp geçiyor. Halbuki, ülkenin ciddi bir sol muhalefete ihtiyacı olduğunu hep yazdık.

MHP’ nin ise söyleyecek yeni bir şeyi görünmüyor. Hemen bütün parti liderleri başbakana sadece laf yetiştirmeye çalışıyorlar görüntüsü hakim.

Ak Parti iktidarına engel olmak isteyenlerin, onun ülkeyi getirdiği noktadan bir adım sonrası ile ilgili düşünceleri ve projeleri olması gerekiyor. Yoksa aynı şeyler söylenecek ise (ekonomi, turizm yatırımları, duble yollar, AB ye giriş, cesur dış politika, demokratikleşme vb.) bilinmelidir ki; bizim kültürümüzde, “ dere geçilirken at değiştirilmez” anlayışı hakimdir.

Çünkü vatandaşlar; “Bunlar zaten yapılıyor. Sizde yeni bir şey var mı diye soracaktır.”

Başbakan Erdoğan aslında seçim sonrasında yapacağı ciddi ve devrim niteliğindeki planları hazırlıyor. Hatta seçeceği milletvekillerinin bu standartlarda olması için gayret gösteriyor.

Bu seçim öncesi ilginç siyasi taktiklere de şahit oluyoruz. Şöyle ki; CHP bugüne kadar karşı çıktığı ‘bedelli askerlik’ konusunun ardından itiraz ettiği bir başka projeyi de seçim vaadi olarak açıkladı. 12 Haziran genel seçimleri öncesi iddialı vaatlerde bulunan CHP, şimdi de yıllarca muhalefet ettiği 2-B konusunu gündeme getirdi. Ulusal medyada çıkan haberlere göre, CHP grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, iktidara gelmeleri durumunda 2-B kanununu çıkaracakları, orman arazisi vasfını kaybetmiş yerlerde yaşayanlara bu alanları devredecekleri sözünü verdi. Halbuki hatırlanacak olursa, aynı parti, AK Parti’nin 2009 yılında çıkardığı 2-B Kanunu’nun iptali için Anayasa Mahkemesine baş vurmuştu.

Ak Parti iktidarda çok kaldı diyenlere son sözümüz: Lütfen yeni veya farklı bir şeyler söyleyiniz.

Maçın skoru belli olsa bile maçı izlemek yine de heyecan veriyor diyenlere de sözümüz yok.
Eskilerin dediği gibi; haydi hayırlısı…

754280cookie-checkSkoru belli olan maç

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.