Vizesiz AB için eşik aşıldı

Bu yetkilendirme, Türk vatandaşlarının AB ülkelerine vizesiz seyahatlerini sağlamaya yönelik süreçte önemli bir adım oluşturmaktadır.

Bu adım, 1980 darbesi sonrası vizyonsuz yöneticilerin hatalı politikaları neticesinde AB ülkelerinin Türk vatandaşlarına uygulamaya başladıkları haksız ve hukuksuz vizenin kaldırılması yolunda bugüne kadar gerçekleşen en önemli aşamadır.

Bu aşamaya ulaşılmasında, Sayın Başbakanımızın koordinasyonunda, AB Bakanlığımız, Dışişleri Bakanlığımız ve bizzat Sayın Davutoğlu ile İçişleri Bakanlığımız başta olmak üzere, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın ahenkli, ısrarlı ve özverili çalışmalarının önemli payı bulunmaktadır.

Vatandaşlarımızı yakından ilgilendiren bu olumlu gelişmenin sağlanmasında destek ve yardımları ile bize güç veren ilgili tüm özel sektör temsilcilerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, üniversitelerimize ve bu haksız vize uygulamasının kaldırılması için hukuk mücadelesi veren tüm vatandaşlarımıza en içten teşekkürlerimizi sunuyorum.

Diklenmeden sergilediğimiz dik duruş, ülkemizin son yıllarda gösterdiği ekonomik performans ve halkımızın bir bütün olarak gösterdiği ilkeli ve kararlı tavır, AB ülkelerindeki tereddüt ve önyargıların aşılmasında kilit rol oynamıştır ve oynamaya devam edecektir.

Bundan sonraki aşamada beklentimiz, AB’nin verdiği sözü tutarak, Türkiye’nin yerine getirmesi öngörülen gereklilikleri tespit ederken ve değerlendirirken sürecin adil ve objektif kriterler temelinde ilerlemesine ve sonuçlanmasına imkan verecek bir yaklaşım sergilemesidir.

Vatandaşlarımızın hakkı olan vizesiz seyahati sağlamak için, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, ilgili tüm kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşlarımızla birlikte konunun ısrarlı ve yakın takipçisi olacağız.

Vizesiz seyahat yolunda atılan bu önemli adımın, Türkiye’nin AB üyelik sürecine ve toplumlararası bütünleşmeye de katkı sağlayacağına inanıyorum.

Durmak yok yola devam.

760270cookie-checkVizesiz AB için eşik aşıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.