Cumhuriyetimiz ölüyor mu?

Cumhuriyetimiz 87. yılına yaklaşırken yavaşça alıp verdiği nefesi ensemde her an hissediyorum. Artık dayanamamakta bu dev adam. Milyonlarca insanın kanı ve gözyasları ile sulanmış ülkemizin topraklarında doğmuş olan Cumhuriyet’imiz yıkıma sürülmektedir.
Ülkemiz hic bir zaman demokratik bir ülke olamadı. Sosyal devlet ise öcü bir kelimeydi yönetenler için. Ülkemizi yöneten politikacılar vicdansız en büyük sermaye yiyicileri oldular,
Sermaye o kadar tatlı geldiki bir türlü bırakıp gidemediler koltuklarını. Her gelen hükümet kendine rant sağlayacak yeni kollar yarattı bunlara karşı çıkan insanlarını derin devlet olayları ile yuttu.
Yillarca sagcı-solcu kayıpları, doğuda teröristler tarafından öldürülen insanlarimiz, terörist olmaya itilen insanlarımız, doğruları yazdığı için öldürülen gazetecilerimiz bu kara kutu icinde kaybolup gittiler. Elektrik, su görmeyen evler, kalem tutmayan cocuklar, calışmayan vücutlar ve aç kalan insanların suçumudur sapmak, yoksa bunların olmasına izin veren devlet midir suclu yoksa bu insanların horlanmasına yıllarca sahip çıkmayan halk mıdır?
Cumhuriyetin temelleri sarsılmıştır. İktidar yürütme görevini aldığı günden itibaren ise bu temeller cemaat anlayışı ile cürütülmektedir. Türkiye artık bir cemaat ülkesi haline gelmiştir, hani nerde diyenler, uyuma numarası yapmakta olan cemaatin yaratıcılarıdır. Örnekleri ortadadır dogruları yazdığı için işinden olan Bekir Coskun, kitap yazdığı için yargılanan Hanefi Avcı, Türkan Saylan’a son nefesinde yapılanlar, Ergenekon soruşturması altında yargılanan suçları hala ispat edilmeyen insanlar… Yürütme, yargı ve yasama cemaatin eline geçerken bugün ,Cumhuriyet son nefeslerini vermektedir ağır ağır.
Cumhuriyetin ölmesine göz yuman bizler , Cemaat büyümüştür.

750200cookie-checkCumhuriyetimiz ölüyor mu?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.