Mini etek giyen Rus kadını

Kilise ve toplum arasındaki ilişkiler için Ortodoks Kilisesi departmanının başı olan baş papaz Vsevolod Chaplin, Rus kadınların striptizci gibi giyindiğinden yakındı ve daha muhafazakar bir şekilde, her iki cinsiyet giyimini garanti etmek için, yerli giyim kodu sunulmasını önerdi.

O, “ Bayan (bir kadın) bir mini etek giyiyorsa, o provakatiftir” dedi.

“Eğer, bayan, aynı zamanda sarhoşsa, bayan daha bile çok provakatiftir (tahrik edicidir) , ve eğer bayan kendisi aktif olarak insanlarla temas arıyorsa ve ondan sonra o temas, tecavüz ile bitmesine şaşırırsa, bayan hatalıdır.

Sorun, bazı Rus kadınlarının, bir soyunma klubü ile caddeyi karıştırması ve fahişeler gibi giyinmesi olduğunu iddia etti.

O, “ Güçbela giyinen veya bir soytarı gibi makyajlı bir kadın, hayatında, kendine saygılı veya duygunun bir onsu (28,3 gram) olan bir erkeği, bir eş olarak şüphesiz bulmayacaktır.” dedi.

Onun açıklamaları, 700 den fazla feministin imzaladığı bir dilekçeyi Rus Ortodoks Kilisesinin başı Patriarch Kirill’i uyararak, papazın kötü açığa vurduğu ifadelerini talep ederek, curcunayı provoke etti.

İnsan hakları eylemcisi Ludmila Alexeyeva, “ Onların hepsi saçmadır. İnsanların nasıl hoşlanacakları şekilde giyinmelerine izin verelim. Ondan sonra, onlar kadınlara ruju (dudak boyasını) göstermemelerini söyleyeceklerdir.” dedi.

Dilekçe, başpapazın , kadınlara yönelik “ince farkları görme ve hakeret etme“ ifadelerini, o (bay) tecavüzü yargılatacağı göründü diyerek, çağrıda bulundu.

Sözünü sakınmayan başka bir papaz olan Başpapaz Dmitry Smirnov’ın, kürtaj yapan kadınların 8 yıl hapis ile cezalandırılmasını öneren ve erkeklerin kadınlardan %25 daha fazla akıllı (anlayışlı) olduğunu öne süren, görüşleri hakkında da şikayet edildi.

Başpapaz Vsevolod Chaplin, kadınları striptizcilere benzeten papaz, bununla beraber, özür dilemek için ruhsal durum içinde olmadığı görüldü.

O (bay), tecavüzü yargılamayı inkar ederek ve yerli bir giyim koduna ihtiyaç duyulduğunu söyleyerek, bir kamu tartışması başlatmış olduğundan memnun olduğunu söyledi.

O, aynı zamanda, erkekleri; şort, eğiticiler (trainers) ve T-şört giydikleri için eleştirdi.

O, “Tüm-Rusların bir giyim kodunu hazırlamak iyi olacaktır. Onun bir ütopya olacağını mı sanıyorsunuz? Değil. İnsanlar, ona yakında alışmak zorunda olacaktır” dedi.

*İngilizce Öğretmeni Y.Müh. Naim Uygun tarafından, Andrew Osborn’un makalesi İngilizce’den çevrilmiştir.

http://users5.nofeehost.com/uygunenglish
[email protected]

753010cookie-checkMini etek giyen Rus kadını

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.