Çocukların sorunları, geleceğin sorunlarıdır

Bütün çocuk sorunlarını çözmüş bir Türkiye, toplumsal gelişmesini de tamamlamış bir ülke olacaktır.

Türkiye’nin çocuğa yönelik medeni, ekonomik ve toplumsal haklar bağlamında açılım gerçekleştirmesi gerekir.

Türkiye’de çocuklara dönük politikaların aile odaklı ve çocuk merkezli olmadığını

Biliyoruz. Çocuk hakları konusunda geleneksel değerleri evrensel ölçütlerle tamamen benzeşen Türkiye’nin açılım ve yenilik niteliğinde bir çocuk politikası hazırlaması ve uygulaması gerekmektedir.

Dünyada barış, huzur ve adaleti tesis etmek için çalışmış, gücünü bu yönde kullanmış bir kültürü ve geçmişi olan Türkiye’nin nitelikli ve iyi yetişmiş çocuklar aracılığıyla Dünyada barış tohumlarının atılmasına katkısı olacağına inanıyorum.

Türkiye’de çocuk sorunlarının çözümünün ve çocuklara karşı ödevlerimizin ertelenemeyecek derecede önemli olduğuna herkes inanmak zorundadır.

Çocuklarımızın nitelikli eğitim, bakılma, korunma ve her türlü gelişim haklarının iyileştirilmesi, başta eğitim olmak üzere kendileriyle ilgili her konuda görüşlerinin alınması ve her türlü ayrımcılıktan korunmaları için ülke ölçekli, Milli Eğitim, Sosyal-Güvenlik ve Kültür bakanlıkları nezdinde planlı bir politika ve programa öncelik verilmesi gerekmektedir. Çocuk hakları konusunda zengin ve derin bir kültüre sahip Türkiye’nin yeni ve çağdaş bir çocuk politikasına ve bakışına ihtiyacı olduğunu da söylemek zorundayım.

Devletin, sorumluluğu toplumla paylaşan bir anlayışla sağlıktan eğitime, emniyetten adalete, medyadan aileye, kültür ve sanattan ahlaki değerlere kadar çocuk politikası stratejisi ve uygulama planları hazırlaması ertelenemeyecek kadar önemli bir husustur.

Çocukları Türkiye’nin bir numaralı gündem maddesi haline zorundayız.

Çocuklarını ruhsal ve bedensel olarak en iyi biçimde yetiştirmiş, yüreklerindeki sevgiyi yaşatmış ve eğitim başta olmak üzere tüm haklardan yararlanmalarını sağlamış bir Türkiye geleceğe güvenle bakabilir ve barış dolu bir dünya kurulmasına hizmet edebilir.

Uzmanlar; açlık, şiddet, hastalıklar, savaş, aşağılanma, zorla çalıştırılma, cinsi taciz, eğitim hakkından mahrum bırakılma, yetersiz beslenme, barınma ve bakılma gibi dünyadaki çocukların karşılaştığı temel sorunların çözümünde Türkiye’nin örnek model olması yanı sıra aynı zamanda aktif rol alması gerektiğini savunmaktadır.

Bunları yapmazsak ne olacak?

Bunları yapmaz ya da erteler isek, olan oluyor zaten.

Bizlere de, olanlara şaşırıp durmak ya da dışımızda birilerini suçlamak kalıyor.

Çocukların sorunları, geleceğin sorunlarıdır.

748880cookie-checkÇocukların sorunları, geleceğin sorunlarıdır

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.