AtölyeModern başlıyor!

İstanbul Modern, katılımcılarına fotoğraftan videoya, performanstan şiire, edebiyattan müziğe çeşitli sanat dallarını içeren seminer ve atölye uygulamalarıyla yeni deneyimler sunuyor.

Yazar Mario Levi, 5 Mayıs- 9 Haziran tarihleri arasında 6 hafta sürecek olan “Yaratıcı Yazarlık” atölyesi gerçekleştirecek.

İstanbul Modern, Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği (AICA) Türkiye işbirliğiyle Sanat Tarihi Seminerleri başlatıyor. “Batı Resim Sanatı Tarihi” başlıklı ilk seminer, 5 Mayıs 2010’da başlayacak ve 7 hafta sürecek, 22 Haziran’da başlayacak olan “Türk Resim Sanatı Tarihi” başlıklı ikinci seminerin süresi ise 5 hafta.

Seminerlere Burcu Pelvanoğlu (Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği (AICA) Türkiye Başkanı, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü, yardımcı doçent doktor), Osman Erden (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü, araştırma görevlisi, Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği (AICA) üyesi), Uşun Tükel (İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü, profesör), Ahmet Kamil Gören (İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü, doçent) ve Nermin Saybaşılı (Kültür kuramcısı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü, öğretim üyesi) konuşmacı olarak katılacaklar.

Caz gitaristi Önder Focan ve ney virtüözü Şenol Filiz, 12 Haziran’da “Gelenekten Çağdaşa Müzik: Caz ve Türk Müziği” başlıklı bir seminer verecek.

AtölyeModern’in atölye ve seminerleri ücretlidir.

Rezervasyon ve detaylı bilgi için: 0212.334 73 27 ve [email protected]

Mario Levi ile “Yaratıcı Yazarlık” Atölyesi

Mario Levi, 6 hafta sürecek olan “Yaratıcı Yazarlık” atölyesinde öncelikle, bir hikâyesi olduğuna inananların nasıl bir yolda yürüyebileceklerini göstermeyi amaçlıyor. Yaratma sürecinde neler yaşandığını merak eden, yıllardır yazmayı erteleyen veya yazamadığı bir romanını olan herkes bu programa katılabiliyor.

5 Mayıs, 12 Mayıs, 18 Mayıs, 26 Mayıs, 2 Haziran ve 9 Haziran tarihlerinde haftada bir gün olmak üzere, saat 19.30 ile 21.30 arasında düzenlenen atölye çalışmasının katılım bedeli: 500 TL

AICA işbirliği ile Sanat Tarihi Seminerleri

İstanbul Modern, Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği (AICA) Türkiye işbirliğiyle Sanat Tarihi Seminerleri başlatıyor. AICA Türkiye üyelerinin eğitmenliğini yaptığı “Batı Resim Sanatı Tarihi” başlıklı ilk seminer, 5 Mayıs 2010’da başlayacak ve 7 hafta sürecek, 22 Haziran’da başlayacak olan “Türk Resim Sanatı Tarihi” başlıklı ikinci seminerin süresi ise 5 hafta. Alanlarında uzmanlaşmış sanat tarihçileri ile yürütülecek olan Sanat Tarihi Seminerleri’nin ilkine, sanat tarihine giriş yapmak, tarihsel bağlamlar oluşturmak ve sanatta yeni okuma biçimleri geliştirmek isteyen herkes katılabilecek.

Sanat yapıtının tarihsel süreç içinde katettiği yolu, gelişim ve beslenme kaynaklarını, sanat yapıtını anlamanın ve anlamlandırmanın yöntemlerini örneklerle izleyiciye sunmayı amaçlayan Sanat Tarihi Seminerleri, sanatın yaklaşık 800 yıllık gelişimini katılımcıları ile paylaşıyor.

“Batı Resim Sanatı Tarihi”semineri

“Batı Resim Sanatı Tarihi” başlıklı ilk seminer, Batı Sanatı tarihini oluşturan dinamikleri, kilise, aristokrasi ve burjuvazi geleneğinde sanatın doğuşunu, sanatın sosyo-ekonomik alanlarla olan ilişkisini; sanayileşmenin sanat alanındaki etkilerini; modern sanata uzanan gelişimi ve aydınlanma geleneğini, günümüz sanatının kendine özgü anlatılarının yapısını konu alıyor.

“Batı Resim Sanatı Tarihi” başlıklı ilk seminere, Burcu Pelvanoğlu (Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği (AICA) Türkiye Başkanı, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü, yardımcı doçent doktor), Osman Erden (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü, araştırma görevlisi, Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği (AICA) üyesi) ve Uşun Tükel (İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü, profesör) konuşmacı olarak katılacaklar.

5 Mayıs, 12 Mayıs, 18 Mayıs, 26 Mayıs, 2 Haziran, 8 Haziran ve 16 Haziran tarihlerinde haftada bir gün olmak üzere, saat 11.00 ile 13.00 arasında düzenlenen, 7 hafta sürecek olan seminere katılım bedeli 600 TL.

“Türk Resim Sanatı Tarihi” semineri

“Türk Resim Sanatı Tarihi” başlıklı ikinci seminer ise, kaynakları ve dinamikleri, dünya sanatındaki yeri, ilk örneklerinden günümüze gelişimi ve tarihsel okuma biçimleri bakımından Türk resmini etraflıca ele alıyor. Sanatın yeni ve çağdaş oluşumlarını, son yıllardaki dinamiklerini ve günümüz sanatını işliyor. Batı sanatı ile karşılaştırmalı örneklerin de ele alınacağı program, katılımcıların disiplinlerarası okumalarla Türk resminin kültürel ve ekonomik gelişimini anlamalarına ve sosyo-kültürel analizlerle yeni bakış açıları geliştirmelerine aracı oluyor.

“Türk Resim Sanatı Tarihi” başlıklı ikinci seminerin konuşmacıları ise Ahmet Kamil Gören (İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü, doçent), Burcu Pelvanoğlu (Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği (AICA) Türkiye Başkanı, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü, yardımcı doçent doktor) ve Nermin Saybaşılı (Kültür kuramcısı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü, öğretim üyesi).

22 Haziran, 30 Haziran, 7 Temmuz, 14 Temmuz ve 21 Temmuz tarihlerinde haftada bir gün olmak üzere, saat: 11.00 ile 13.00 arasında gerçekleşecek olan 5 haftalık seminerin katılım bedeli 400 TL.

Önder Focan ve Şenol Filiz ile

“Gelenekten Çağdaşa Müzik: Caz ve Türk Müziği”semineri

Caz gitaristi Önder Focan ve ney virtüözü Şenol Filiz, 12 Haziran’da “Gelenekten Çağdaşa Müzik: Caz ve Türk Müziği” başlıklı seminerde, 20. yüzyıl başında ortaya çıkan ve çağdaş bir sanat müziği türü olan cazın geleneksel müziklerle ilişkiyi ele alacak.
12 Haziran 2010, saat: 16.00-18.00 Katılım Bedeli: 70 TL

748030cookie-checkAtölyeModern başlıyor!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.