Budapeşte’de işbirliği

Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı ve Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz öncülüğünde TÜMİŞAD yönetim kurulu Macaristan Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü Müdürlüğüne yeni atanan Müdür Yakup Gül’e makamında hoş geldin ve hayırlı olsun ziyaretinde bulunuldu. Ziyarette TÜMİŞAD yönetim kurulu başkan yardımcısı Emin Altaç, genel sekreter Dr.Kamil Nas ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.

Macaristan Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Yakup Gül, TÜMİŞAD heyetini merkezlerinde görmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Bundan sonra da bu sıcak ilginizi, desteğinizi yanımda görmek ve hissetmek istiyorum dedi.

Daha önce Avusturya Viyana’da onüç yıl STK’larda ve devlet kurumlarında yöneticilik ve müdürlük yaptıktan sonra Budapeşte’ye atandığını, Budapeşte’nin Viyana’ya çok yakın olduğunu ve iki şehrin pek çok açıdan benzerlik gösterdiğini, hiç yabancılık çekmediğini, şimdi ziyaretimize gelen ve Macaristan’da uzun yıllar tecrübe sahibi olan TÜMİŞAD yöneticileri ile daha büyük işler, projeler ve organizasyonlar yapabileceğini ifade etti.

Başkan Osman Şahbaz konuşmasında ”Dünyanın 37 ülkesinde Türkiye’ye ait Yunus Emre Enstitüsü, kaliteli kadrosuyla faaliyetler göstermektedir. Budapeşte de dünyanın bir çok milletinin kültür merkezleri ile birlikte, Türk dilini, kültürünü öğreten bir merkezimizin olması bizleri onurlandırıyor. Yıllar öncesinden birçok mecrada ülkemizin yetkililerine Budapeşte’nin böyle kıymetli bir merkeze acil ihtiyacı olduğunu hatırlatıyorduk. Çok şükür ki, şimdi Budapeşte Yunus Emre Kültür Merkezimiz hizmet veriyor. Ayrıca, Macaristan’da aktif, aktüel, her daim çalışan bir camimiz yok. Kısa zaman içerisinde böyle bir caminin Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katkılarıyla yapılacak olmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Umut ederiz ki, bu yapılacak cami geniş külliyesi, sosyal hizmet donatı alanları, eğitim, bilim alanlarının yanında kreş, çocuk yuvası ve ilkokulunu da içerisinde barındıran geniş bir külliye oluşturularak imar edilsin. Macaristan’ın buna ziyadesiyle ihtiyacı var. Bu kreş ve ilkokulu Yunus Emre Enstitüsü yetkililerinin, camii kısmını ise Diyanet İşleri Başkanlığımızın yönetmesi ile ”uçağın iki kanadının varlığı ile uçması” gibi, öğrencilerin bilim ve ilmi aynı mekanda tenefüs ederek talim ve terbiye almaları sağlanacaktır. Bu pilot proje Budapeşte’de uygularak, farklı coğrafyalardaki Yunus Emre Enstitülerine de örnek teşkil edebilir” dedi.

Ziyaret sonrasın Yunus Emre Enstitüsü gezilerek, merkez hakkında TÜMİŞAD heyeti detaylı bir şekilde bilgilendirildi. Çay salonunda ”Rize çayı” ile demlenmiş çaylar yudumlandıktan sonra karşılıklı hediyeleşme ile heyet merkezden ayrıldı.

769100cookie-checkBudapeşte’de işbirliği

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.