Dersleri kurtaran adam

“Dünyayı Kurtaran Adam” hemen hepimizin tebessüm ederek izlediği bir Yeşilçam klasiğidir. Daha doğrusu Yeşilçam’ın fantastik ve kült filmlerinden biridir. Aslında çekildiği yıllarda bilim-kurgu/korku filmi olarak çekilmiştir de, o yıllardaki teknik yetersizlikler sonucunda ortaya böyle bir film çıkmıştır. İyi ki de çıkmış. Fenomen olmuş bir filmdir “Dünyayı Kurtaran Adam”. Hatta yıllar sonra “Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu” diye devam filmi bile çekilmiştir.

Dünyayı kurtaran adam deyince herkesin aklına Cüneyt Arkın geliyor. Onu hepimiz çok seviyoruz. Malkoçoğlu’yken de çok seviyorduk, Kara Murat’ken de, hatta salon filmlerinde boy gösterirken de…

Şimdilerde de oğlu Murat’ı çok seviyoruz. “Pis Yedili”de Murat öğretmenken de çok sevdik, “Harem” de “Kare Murat”ken de. Murat Cüreklibatır, dünyayı kurtaran adamın büyük oğlu. Londra’da yaşıyor, yazılım işleriyle ilgileniyor ve üç çocuğuyla mutlu bir yaşam sürüyor. “Harem”in çekimleri oldukça da İstanbul’a ailesinin yanına geliyor.

Dünyayı kurtaran adamın bir oğlu daha var. Kaan Cüreklibatır. Kaan, İletişim okumuş. Şimdilerde ise “Dersleri Kurtaran Adam” olarak tanınıyormuş.

Şaşırdınız mı? Ben şaşırmadım, dünyayı kurtaran adamın oğlu da mutlaka bir şeyleri kurtaracak tabii ki…

Kaan ne mi yapmış. Yazılımını Murat Cüreklibatır’ın yaptığı bir site kurmuş. Adını da “Dersleri Kurtaran Adam” koymuş. Ne güzel bir iş yapmış. Hay aklıyla bin yaşasın. Bu site tüm üniversitelerin ders notlarına tek bir noktadan ulaşmayı sağlıyor. Kaan, üniversite öğrencilerinin ders notlarını diğer öğrencilerle paylaşıp para kazanabilecekleri ya da arayıp bulamadıkları notlara ulaşabilecekleri bir arena oluşturmuş.

Önce siteye üye oluyorsunuz. Böylece kredi kazanmaya başlıyorsunuz. Arkadaşlarınızı davet ettiğinizde ve notlarına onay verildiğinde kredi kazanmaya devam ediyorsunuz. Yaptığınız her işlemden kredi kazanıyorsunuz ve bu kredileri ders notu satın alırken kullanabiliyorsunuz.

“Dünyayı Kurtaran Adam”ın replikleri de kullanılıyor sitede. Örneğin “Arkadaşlarına ders notlarını ışınla, kazan”, “stresin beynini ele geçirmesine izin verme” vs. gibi

Kendi öğrencilerimden de bilirim; öğrenciler ikiye ayrılır, ders notu tutanlar ve tutmayanlar. Site her iki öğrenciye de hitap ediyor. Ders notu tutanlar, notlarını burada yayınlayıp para kazanıyor, tutamayanlar da buradan ders notlarını elde edip derslerini kurtarıyorlar.

Gençler haydi bakalım www.derslerikurtaranadam.com un başına…

670230cookie-checkDersleri kurtaran adam

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.