Birgün üzerinizdeki üniformanın farkına varınca!

Açık Gazete’de köşe yazısı olarak bana ayrılan alanı ABD haberleri, yorumları, izlenimleri üzerine kurmalıyım; benden bekleneni bu… ABD’de oturup köyümdeki keçinin haberini yazacak değilim ya!

Ne ki arada bir Pinokyo burnumu ona buna uzatmadan durmuyor, bazı bazı gidip Venezüela’nın popülist, güyâ sosyalist, ama asla Marksist olmayan liderine çarpıyorum. Bana kızıyorlar, “Adam devrimci, sen de buldun bunadın” diyorlar. Zannediyorlar ki ABD emperyalizmine sataşan herkes solcu olacaktır… Uzun bir konu, ben sıkıldım! Hafaganlar bastı… Sabah sabah cinlerinizi tepenize çıkartmayayım. İyisi mi bu haftaya denk düşen sıramı iki fotoğrafla doldurayım… Böylece sırayı da savmış olurum.

Birgün üzerlerindeki üniformaları çıkardıklarında geride sadece insan kaldığını görecek olanlara ithaf edilir: Birisi Venezüela’nın Bağımsızlık Günü’nde askeri marş marşla uygun adım yürüyüp “Ben bir sosyalistim” diye emir tekrarı yaptırılan askerleri gösteriyor. İlgili haberi merak edenler, şuraya tık etsin:
https://acikgazete.com/guncel/2010/04/21/ben-bir-sosyalistim-diye-bagirdilar.htm?aid=34960

Öteki fotoğraf da, iki foto aslında, yüzleri maskeli olanlar, İran’ın İslam Devrimi Günü’nden sizler için binbir fedakârlıkla alınmıştır. Lütfen bakınız, aralarındaki 12 benzerliği bulunuz. Doğru yanıtı verenlere Mao’nun Kızılcık Muhafızlarını ve İdi Amin’in Ugandası’ndan hulu-mulu kabile okçularını da göndereceğim…
ABD’den sevgilerle…

1592220cookie-checkBirgün üzerinizdeki üniformanın farkına varınca!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.